Houtskelet

Houtskelet


Hout is een zeer geschikt bouwmateriaal voor allerhande toepassingen, zowel constructief als decoratief. Duurzame houtbouw begint bij een goed ontwerp, zowel technisch als bouwfysisch. Houtskeletbouw is de ideale bouwwijze voor energiezuinige gebouwen.

Wat is houtskeletbouw?
Onder houtskeletbouw wordt het gebruik van een houten skelet of frame verstaan. Het gaat hier niet om een volledig houten huis, maar om een houten draagconstructie. De verdere afwerking kan met diverse andere materialen, zoals steen of beton. Het eindresultaat wijkt - qua uiterlijk - niet af van een huis met stenen muren.

Voordelen van houtskeletbouw

Het Wooncomfort
Een houtskeletwoning voelt warmer aan dan een traditionele woning. De wanden en het dak zijn gevuld met isolatie, wat een constante aangename temperatuur oplevert tegen lage energiekosten.

De Duurzaamheid
Houtskeletbouw is milieuvriendelijk, zowel in de bouwfase als tijdens de levensduur van uw woning. Hout is een hernieuwbare grondstof zonder een al te schadelijk productieproces.

Snel Bouwen
Een van de voornaamste voordelen van een houtskeletbouw is dat de woning in opbouw op een twee à drie maanden klaar kan zijn, nadat alle vergunningprocedures rond zijn.

Droog Bouwen
Bij de bouw van een traditionele woning wordt er veel water gebruikt en dit moet er in de loop der jaren uit geraken. Een houtskeletbouw woning wordt snel wind- en waterdicht gemaakt en heeft daardoor weinig tot geen last van bouwvocht.
Ook het hout op zich hoeft niet meer uit te drogen. Daarom moet u niet te wachten om de keuken te plaatsen of schilderwerken uit te voeren ...

Licht Bouwen
Door een houten skelet in plaats van een stenen of stalen structuur te gebruiken wordt de fundering minder belast. De fundering kan daardoor soms lichter worden uitgevoerd, wat een kostenbesparing met zich meebrengt.

Alle Bouwstijlen zijn mogelijk
Modern, pastoriestijl, Hedendaags ... Houtskeletbouw biedt u een volledige architecturale vrijheid bij het ontwerp van uw droomwoning.

Budgetvriendelijk bouwen
Houtskeletbouw is in de sommige gevallen (niet altijd) iets voordeliger dan traditioneel bouwen. Daarnaast bespaart u nog eens levenslang op uw energiefactuur. Bovendien betekent een kortere bouwtijd een besparing op de lopende rente en huurkosten,...

Bouwbedrijf de Ridder B.V. heeft zeer veel ervaring met houtskeletbouw, van idee tot oplevering, waarbij gerust gezegd kan worden dat de houtskeletbouw specialisten van Bouwbedrijf de Ridder B.V. tot de beste behoren in deze sector. Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via T +31(0)595 43 38 83 of mail naar info@bouwbedrijfderidder.nl.


Contact

 

Bouwbedrijf de Ridder B.V. | Bovenhuizen 52/54, 9981HB Uithuizen | T +31(0) 595 43 38 83 | F +31(0) 595 43 30 07 | E info@bouwbedrijfderidder.nl